Rene Stayen geboortejaar 1946

Ik woon 28 jaar in de gemeente Ten Boer. Een paar dagen per maand werk ik nog voor een zeescheepvaartonderneming. Mijn hobby’s zijn watersport, uitgaan (toneel,theater en muziek) en werken aan mijn boot.

Na een aantal jaren bestuurslid en voorzitter te zijn geweest van diverse verenigingen in ons dorp en van de vereniging voor dorpsbelangen Woltersum e/o heb ik enkele jaren op de achtergrond in de steunfractie gefunctioneerd. In 2008 ben ik in de gemeenteraad gekomen als fractievoorzitter van Algemeen Belang. Mijn portefeuilles zijn: financiën, ruimtelijke ordening, economische zaken en openbaar bestuur.

Ik voel mij thuis bij Algemeen Belang, omdat dit een erg betrokken en volkomen onafhankelijke groep is die zonder enige invloed van landelijke en/of kerkelijke politiek, dus puur vanuit de kracht van onze dorpen, zich inzet voor de belangen van alle mensen in deze gemeente.

Als ik in de raad gekozen word wil ik mij inzetten voor het behoud van de leefbaarheid en de veiligheid van alle mensen in alle dorpen. Vooral de buitendorpen zijn hierin erg kwetsbaar. Ook een rechtvaardige en sociale verdeling van de lasten, vooral nu het economisch minder gaat, krijgt mijn volle aandacht. Wij moeten onze problemen nu oplossen en niet doorschuiven naar onze kinderen.

Stem op Algemeen Belang, omdat wij als enige echt onafhankelijke partij in deze gemeente de gevoelens en wensen van de bewoners in de dorpen omzetten in een helder beleid dat gericht is op het behouden van sterke en leefbare dorpen waar het voor iedereen goed en veilig wonen en werken is. Samen kunnen wij de aardbevingsproblemen en de bezuinigingen op een goede manier oplossen.“Stemt Lokaal voor uw eigen dorp en straat”